Welk type Hypnobirthing cursus past bij mij?
10 min. leestijd

Welk type Hypnobirthing cursus past bij mij?

Een Hypnobirthing cursus, is het wat voor jou?

Je hebt er misschien wel eens van Hypnobirthing gehoord, maar je hebt geen idee wat het precies is of welke soort Hypnobirthing cursus je nu moet doen. Daarom heb ik alle stromingen, met de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.


Gefeliciteerd! Je bent zwanger

Om te beginnen, wat geweldig dat je zwanger bent! Een bijzondere periode in je leven die heel fijn is, maar soms ook behoorlijk onzeker. Negen maanden blij en gelukkig zwanger zijn is dan ook een utopie. Een zwangerschap brengt immers ook kwaaltjes mee en sommige vrouwen maken zich veel zorgen of alles wel goed blijft gaan. Logisch dus dat jij op zoek bent naar ontspanning en rust tijdens je zwangerschap en je goed wilt voorbereiden op de bevalling.

hypnobirthing online cursus

Hypnobirthing cursus

Misschien heb je weleens van Hypnobirthing gehoord en ben je erg nieuwsgierig naar deze methode. Ik kan mij voorstellen dat je dan ook met gedachtes kan rondlopen als: “Waar kan ik dat doen?” of “Wie kan dit doen?” Daarom heb ik dit blog speciaal voor jou geschreven. Je leest hier alles over Hypnobirthing en wat ik voor jou kan betekenen.


Hypnobirthing helpt in iedere situatie

Er is niets mysterieuzer dan een bevalling. Van tevoren heb je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen, bedenk je de plek waar je wilt bevallen en stel je misschien wel een geboorteplan op. Natuurlijk droomt iedere vrouw van een bevalling bij kaarslicht, met zachte muziek op de achtergrond en een voorspoedige uitdrijving. Maar in de praktijk loopt het helaas ook wel eens heel anders. De natuurlijke bevalling waar je zo naar uitkeek, heeft plaatsgemaakt voor één met medische hulp. De pijnbestrijding waar je liever bij wegbleef, sleept je nu door de bevalling heen. En dat geeft helemaal niets! Het gaat zoals het gaat. Het allerbelangrijkste is dat jouw kindje veilig en gezond op deze wereld komt. Hypnobirthing helpt jou daarbij.


Wat is Hypnobirthing?

 Hypno wat? Ja, je leest het goed. Er zijn nog genoeg mensen die geen idee hebben wat Hypnobirthing is, en je met grote ogen vragend aankijken als je hierover begint. Misschien is het voor jou niet helemaal nieuw of misschien ben jij juist ook diegene met de grote vragende ogen. Geen probleem! Ik vind het juist heel goed dat je nu gaat onderzoeken wat Hypnobirthing is en wat jij hiermee kunt. Als je goed geïnformeerd bent, kun je het ook veel duidelijker uitleggen aan je partner. Het is fijn als hij of zij ook weet waar jij mee bezig bent en op welke manier jij ontspanning zoekt voor jouw aanstaande bevalling. Bevallen doe je immers samen!


Natuurlijke en fijne sfeer

Een bevalling is een natuurlijk proces. Bij Hypnobirthing wordt er dan ook vanuit gegaan dat jouw lichaam gemaakt is om zonder medisch ingrepen een kindje te baren. Veel te vaak wordt vrouwen nog angst aangejaagd. Horrorverhalen over de bevalling van de buurvrouw of een collega. Filmpjes op YouTube met barende vrouwen die gillen of schreeuwen. En sensatieverhalen in tijdschriften of op de socials. Hypnobirthing creëert juist het tegenovergestelde; een natuurlijke en fijne sfeer. Hierdoor gaat jouw lichaam meer endorfine produceren, wat zorgt voor een vlotte en fijne bevalling. Bovendien helpt 3Keys Hypnobirthing de doemscenario’s van anderen juist los te laten.


Endorfine sterker dan morfine

Ontspannen is het toverwoord bij Hypnobirthing. Iets wat je uiteraard heel goed gaat leren tijdens de Hypnobirthing cursus. Dit gebeurt door middel van zelfhypnose. Blijf nu gerust kalm, want het is heel anders dan het beeld wat jij hier waarschijnlijk bij hebt. Bijna iedereen heeft weleens zelfhypnose op televisie gezien, maar bij een Hypnobirthing cursus gaat het meer om een soort trance. Je gaat ademhalings- en ontspanningstechnieken leren die je kunt gebruiken tijdens de weeën. Je zult veel beter in staat zijn om je lichaam en geest te sturen, maar ook te controleren. Het doel van Hypnobirthing is dat je door ontspanning positieve hormonen gaat aanmaken. En zeg nou zelf; je kiest toch liever voor endorfine dan morfine?

zwangerschapscursus

Soorten Hypnobirthing cursussen

Volgens experts bestaat zelfhypnose tijdens de bevalling al eeuwenlang. Echter zijn er pas in de afgelopen 30 jaar verschillende programma’s ontwikkelt. Dit zijn de stromingen voor Hypnobirthing:

  • HypnoBirthing  - The Mongan Method
  • Hypnobabies
  • The Leclaire Hypnobirthing method
  • 3Keys Hypbirthing

Ondanks de verscheidenheid aan programma’s blijft de filosofie hetzelfde: De natuur heeft ervoor gezorgd dat vrouwen relatief gemakkelijk kunnen bevallen, echter de angst voor een bevalling roept fysieke pijn op. Alle programma’s zijn er dan ook opgericht om angst om te buigen naar ontspanning.


Verschil tussen 3Keys Hypnobirthing en andere stromingen


Veel stromingen werken met lijstjes. Je dient je te houden aan bepaalde regels en ook bepaalde woorden mogen niet gezegd worden. Hierdoor ontstaat een behoorlijk inflexibele houding tijdens de bevalling en creëer je triggers voor stress. Iets wat je nou juist wil vermijden tijdens de bevalling. 3Keys Hypnobirthing is daarentegen gericht op flexibiliteit, wat ervoor zorgt dat je in iedere situatie uitstekend kunt ontspannen. De 3Keys methode ondersteunt alle bevallingen. Zowel de natuurlijke als de medische, want we zijn beslist niet van de mama-maffia ;-) Wat ik in de praktijk ervaar is dat verloskundigen mij vertellen dat andere stromingen je leren om zuchtend te bevallen. Maar hierdoor gaat het persen juist veel moeilijker. De 3Keys methode is gericht op een goede samenwerking tussen de moeder en de begeleiding. Hierdoor zal de bevalling sneller en goed verlopen.


Eerste en enige 3Keys gecertificeerde hypnotherapeut in Nederland en België

Ik ben mijn werk gestart als Hypnofertility therapeut. Ik help vrouwen waarbij het niet lukt om zwanger te worden. Wat mij opviel bij deze groep vrouwen was dat zij veel spanning voelden toen ze eenmaal in verwachting waren. Na een lang traject zijn ze heel vaak bang dat het alsnog misgaat. Dit is dan ook de reden dat ik deze vrouwen begeleiding geef vanaf de eerste dag van hun zwangerschap. Hierdoor kunnen zij volop genieten en intussen bereid ik ze middels Hypnobirthing ook voor op de bevalling. Mijn cursus gaat dus niet alleen maar over bevallen. Het is juist zo fijn dat zij begeleiding krijgen vanaf week één van hun zwangerschap tot aan de bevalling én in hun kraamtijd. Met trots vertel ik je dan ook dat ik 3Keys gecertificeerd ben voor zowel 3Keys Hypnobirthing als 3Keys Hypnofertility. Hiermee ben ik de eerste en enige gecertificeerde hypnotherapeut in Nederland en België.

Lilian Kruse

3Keys Hypnobirthing cursus vanaf dag één zwangerschap

Bij de 3Keys Hypnobirthing cursus krijg je vanaf dag één van je zwangerschap, tijdens je bevalling en tot ver in je kraamtijd de juiste ondersteuning. De 3Keys methode is dan ook de meest uitgebreide en inclusieve vorm van Hypnobirthing. Een Hypnobirthing cursus waarbij je vanaf dag één van je zwangerschap al kunt gaan werken aan een positieve mindset, ontspanning en het verminderen van kwaaltjes. Zeker weten dat je hierdoor op een veel rustigere manier je bevalling tegemoet treedt. Het is zelfs aangetoond dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap meer ontspannen zijn, een minder pijnlijke bevalling hebben.


Voordelen 3Keys hypnobirthing

Ben jij zwanger en zoek je juist ook tijdens deze periode begeleiding? Dan is de 3Keys Hypnobirthing cursus zeker iets voor jou. Niet alleen de focus op jouw bevalling, maar óók op jouw zwangerschap. Deze vorm van Hypnobirthing kent veel voordelen. Hieronder zie je een overzicht:

- Ontspanning en genieten

Tijdens de Hypnobirthing cursus leer jij bewust te ontspannen én te genieten van jouw zwangerschap. Dit klinkt vast als muziek in jouw oren. Heerlijk languit op de bank, onder een kleedje en een kopje thee op het bijzettafeltje. Als je weet hoe je goed kunt ontspannen, is jouw kindje daar ook nog eens bij gebaat. Zie je het al voor je? Met je handen betast je jouw steeds groter wordende buik en zoek je contact met je baby. Je voelt de voetjes tegen je buik drukken en de wereld lijkt wel even stil te staan. Jij en je ongeboren baby; zo heel dicht bij elkaar. Je sluit je ogen en droomt weg naar een fijne toekomst samen. Deze ontspanning is pas écht genieten!

ontspannen hypnobirth sessies luisteren

- Ondersteuning voor natuurlijke én medische bevallingen

Bij de 3Keys methode is alles mogelijk. Of je nu gebruik maakt van een doula of van de medische begeleiding in een ziekenhuis; ondersteuning is er op de manier die jij wilt. Bij mijn 3Keys Hypnobirthing cursus ken ik geen regels, maar juist wel steun. En of je nou bevalt bij kaarslicht of in het ziekenhuis met een morfinepompje, het gaat erom dat jij je veilig en comfortabel voelt. De cursus is een prachtige aanvulling die zorgt voor rust, vertrouwen en een snellere ontsluiting. Tevens zal het jou veel beter lukken om met onverwachte situaties om te gaan. En heb je een geboorteplan? Met de 3Keys methode wordt dit meer dan een papiertje. Jij leert hoe jij dit plan van tevoren goed kunt visualiseren en als doel kunt meesturen naar je onbewuste mind. Op deze manier manifesteer jij het ook echt!

 - Minder pijn en kwaaltjes

Tijdens je zwangerschap, en vooral ook tijdens je bevalling, is het heel belangrijk dat jij je goed kunt ontspannen. Als je nog last hebt van oude pijnen, zoals bijvoorbeeld een trauma of een angst kan ik deze met hypnotherapie opruimen. Dit geldt ook voor lichamelijke problemen die zijn ontstaan tijdens jouw zwangerschap. Met speciale technieken zorg ik ervoor dat jij je angst kunt loslaten en dat kwaaltjes en pijn verminderen. Op deze manier zijn jouw lichaam en mind meer in staat om te ontspannen, wat zeer gunstig is voor een spoedige bevalling.

- Droombevalling manifesteren

Je voorbereiden op de bevalling is toch een beetje leren puffen? Nou nee! Er is zoveel meer dan dat. Met mijn 3Keys Hypnobirthing ga jij een positief beeld verankeren ter voorbereiding op jouw bevalling. Ik gebruik verschillende tools waardoor jij jouw bevalling zo fijn mogelijk kunt maken. Natuurlijk kan het anders lopen, maar met een positieve mindset heb jij een heel krachtige tool in handen.

- Vanaf dag één tot ver na de bevalling

De 3Keys Hypnobirthing cursus is absoluut geen cursus die alleen maar gericht is op de bevalling. Het unieke van deze cursus zit in het totaalplaatje. Vanaf dag één van jouw zwangerschap tot en met ver na de bevalling krijg jij hulp. Een fijne zwangerschap, bevalling en zelfs kraamtijd; wie droomt daar niet van? Zwangerschapskwaaltjes die verminderen, een positieve en pijnvrije bevalling en als kers op de taart ook nog eens hulp bij de lactatie en verbinding met je baby.

- Hypnobirth-doula altijd bij de hand

Waar je ook bent en hoe jij je ook voelt, met een echte hypnotherapie sessie op MP3 kun jij overal via een app op je telefoon deze cursus beluisteren. Je werkt met echte hypnotherapie, welke gedaan wordt door een gespecialiseerd en gecertificeerd hypnotherapeut. Je eigen hypnotherapie-doula 24/7 bij de hand geeft jou een veilig en warm gevoel. Na betaling is het mogelijk om direct te starten!

3keys hypnobirth online cursus

Wat zit er praktisch in de 3Keys Hypnobirthing cursus?


 In de cursus krijg jij alle lessen, audio’s en begeleiding die je nodig hebt voor een prettige zwangerschap, een mooie geboorte-ervaring én een fijne kraamtijd. De online cursus bestaat uit:

  • 5 modules
  • 9 krachtige opgenomen hypnotherapie sessies
  • tevredenheidsgarantie
  • onbeperkte toegang tot de cursus en replays


Tevredenheidsgarantie


 Een zwangerschap, vooral je eerste, zorgt geregeld voor onzekerheid. Misschien vind je het ook wel spannend om een Hypnobirthing cursus te volgen. Of ben je onzeker of je wel de juiste kiest. Weet dat 100% van de vrouwen die 3Keys Hypnobirthing hebben gevolgd ontzettend blij waren met de cursus en sessies. Daarom krijg je ook 14 dagen tevredenheidsgarantie erbij. Ik ga er vanuit dat je tevreden bent, anders krijg jij je geld terug.


Voordelen van 3Keys op een rij


 
Ik ben er om jou te helpen! En ik zorg met mijn 3Keys Hypnobirthing cursus voor:

-meer ontspanning tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd
 -vermindering van kwaaltjes, zoals: vermoeidheid, misselijkheid, pijn en duizeligheid
 -een goede voorbereiding op jouw droombevalling.
 -24/7 ondersteuning door MP3 met Hypnobirthing sessies
 -loslaten van ervaringen en verhalen én het versterken van je vertrouwen

Dit geldt voor ELKE zwangerschap en ELKE bevalling. Hierbij maakt het niet uit of deze medisch of niet-medisch is. Ik help je van het begin tot het einde; dus tijdens je zwangerschap, tijdens je bevalling én in de kraamtijd.


Start vandaag met waardevolle en unieke cursus


Ben je overtuigd? Start direct en ervaar vandaag al dat ook jij een relaxte en genietende zwangere vrouw kan zijn. Elke dag die jij eerder start tijdens je zwangerschap zorgt voor meer ontspanning. En een ontspannen vrouw kan veel beter genieten van haar zwangerschap. Een prachtige periode in je leven die je maar één of enkele keren meemaakt. Gun jezelf dan ook deze waardevolle en unieke cursus. Wat ik zie na de 3Keys Hypnobirthing cursus zijn ontspannen moeders en rustige baby’s. Je kindje zal jou dankbaar zijn.


Yes! Dit wil ik. Wat moet ik doen?


Klik nu op onderstaande button dan kom je op de pagina over de 3keys Hypnobirth online cursus. Wanneer je wilt starten, reken je eenvoudig af via de webshop. Na betaling krijg je direct een e-mail met de inloggegevens voor de cursus. Na het inloggen kun je meteen je eerste sessie luisteren en genieten van alle voordelen.

Meer info over de 3Keys Hypnobirth cursus

3keys hypnobirth online cursus

Over de schrijver
Reactie plaatsen