Hoe kan ik (veilig) de bevalling opwekken?
5 min. leestijd

Hoe kan ik (veilig) de bevalling opwekken?

Hoe kan ik mijn bevalling opwekken?


En dan is het zover; na maanden en maanden wachten komt daar de uitgerekende datum in zicht. Een spannende periode breekt aan. Wanneer zal de bevalling beginnen? Vooral bij je eerste kindje kan dit laatste stuk nog heel onzeker zijn. Je weet niet precies wat je te wachten staat. Het is allemaal nieuw en je zult het toch echt zelf moeten ervaren. Natuurlijk kun je van alles lezen en erover praten met zussen of vriendinnen die al een keer bevallen zijn. Maar uiteindelijk is ieder mens uniek en ieder lichaam reageert dan ook weer anders. Hoe bij jou de bevalling gaat beginnen is dan ook een grote verrassing.  


Gevoelens van de zwangere vrouw


 Als je het medisch bekijkt, wordt een zwangerschap opgedeeld in drie trimesters. Maar de gevoelens van de aanstaande moeder gaan ook verschillende fases door. Zo lijkt je zwangerschap in het begin tergend langzaam te gaan. Je wilt niets liever dan het grote nieuws van de daken schreeuwen, maar  weet ook dat het verstandig is om eerst even die eerste echo af te wachten. Als je eenmaal de 20 weken voorbij bent, lijkt de tijd wel te vliegen. Maar vanaf 36 weken geven veel vrouwen aan dat ieder uur dubbel telt. Alles wordt letterlijk zwaarder. Natuurlijk ben je blij, maar een zwangerschap is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Vooral in die laatste weken slaap je niet meer lekker, kun je amper je schoenveters nog strikken, heb je rugpijn en het idee dat je elk kwartier moet plassen. Dit is dan ook de fase waarin verreweg de meeste vrouwen op internet gaan zoeken naar natuurlijke manieren om een bevalling op te wekken.


Feiten en fabels over het opwekken van de bevalling


 Als je gaat zoeken op de term ‘bevalling opwekken’ kom je werkelijk van alles tegen. Er zijn zoveel websites die gaan over zwangerschap en bevallen. Je ziet echt door de bomen het bos niet meer. En wie heeft er nu gelijk? Want gaat de bevalling echt starten als je veel tonic drinkt? Helpt een vrijpartij het proces op gang? Of is het goed om elke dag lekker pittig te eten? Vol goede moed begin je misschien wel aan een van de vele tips. En als de een niet helpt, probeer je de ander. ‘Weet je dat veel wandelen ook helpt?’, verkondigt een tante op de verjaardag van je moeder. Dus hup, daar ga je. Iedere dag de schoenen aan (ai, en die veters zijn al zo lastig) en lopen maar. Het wordt bijna een obsessie. Bij thuiskomst eet  je geregeld een ananas, want dat heb je weer in een tijdschrift gelezen. Stop hiermee! Je maakt jezelf alleen maar gek. En dat is het laatste wat je wilt, toch? Juist in deze fase is het fijn om je rustig en kalm op de geboorte voor te bereiden. Jouw kindje vindt dat ook heel prettig.


Weeën opwekken op een manier die bij jou past


 Nu denk je natuurlijk: Wat heb ik nou aan dit artikel? Ik werd getriggerd door de titel “Hoe kan ik mijn bevalling opwekken?”, maar ik moet gewoon maar rustig en kalm blijven? Ik kan mij voorstellen dat je dat nu denkt. Maar wat ik je zo graag wil meegeven, is dat je beter kunt kiezen voor één bepaalde manier om je bevalling op te wekken dan als een kip zonder kop allerlei gekke middeltjes en kunstjes gaan proberen. Als je een manier zoekt die bij jou past, kun je je daar volledig op focussen. Veel vrouwen zijn enthousiast over voetreflexmassage. Het is een mooie methode om de weeën op te wekken. Uiteraard kun je dit alleen doen bij een voldragen zwangerschap. Bij een voetreflexmassage worden speciale drukpunten gestimuleerd en activeer je de werking van de hormonen. Tevens ervaar je een ontspannen gevoel wat een gunstige invloed heeft op je bevalling. Maar ook acupunctuur kan bij een voldragen zwangerschap een bevalling opwekken. Het is een eenvoudige en veilige methode. Met speciale naaldjes zal een acupuncturist specifieke acupunctuurpunten in je lichaam aanprikken. Ook hierdoor worden hormonen gestimuleerd. Om de bevalling op te wekken, zijn er doorgaans zo’n een tot drie behandelingen nodig. Over een derde manier wil ik je graag iets meer uitleggen. Dit gaat over hypnotherapie. Deze therapie wordt namelijk steeds populairder en het mooie is dat je hier zelf thuis ook mee aan de slag kunt gaan.


Wat is hypnotherapie?


 Bij hypnotherapie kom je door (zelf)hypnose   in contact met je onderbewustzijn. Het is een zeer prettige methode waarbij je zult ervaren dat je lichaam en geest in een heel ontspannen toestand komen. Hypnotherapie is zeer effectief en kan helpen bij het opwekken van een bevalling. Wetenschappelijk is aangetoond dat hypnotherapie helpt en het is dan ook jammer dat er nog veel vooroordelen over deze therapie zijn. Op het woord zelfhypnose zit nog weleens een bepaalde lading. Mensen zijn bang de controle te verliezen, maar bij deze techniek behoud je altijd zelf de controle. Het mooie is dat je door hypnotherapie je eigen gedachtes en gevoelens juist beter onder controle krijgt. Maar het is ook heel goed mogelijk om je lichaamsprocessen ermee te beïnvloeden. Als je graag je bevalling wilt opwekken, zou je dan ook eens kunnen onderzoeken of er een hypnotherapeut bij jou in de buurt zit. Maar je kunt ook heel comfortabel thuis in je eigen omgeving jezelf in hypnose brengen met behulp van een MP3. Heel veel vrouwen vinden het fijn om het op deze manier zelf in de hand te hebben. Tijdens het luisteren van een MP3 leer je beelden op te roepen of ontvang je aanwijzingen om al je spieren te laten ontspannen. Jouw doel is de bevalling opwekken en in een staat van hypnose is het mogelijk dat wat jij je voorneemt ook daadwerkelijk gebeurt.


Start nu de bevalling met deze ontspannen Hypnobirth MP3

  • Is het genieten van jouw zwangerschap onderhand wel een beetje voorbij?
  • Ben je de 40 weken gepasseerd maar gebeurt er nog niets?
  • Wil je graag op een ontspannen en veilige manier jouw bevalling opwekken?

Dan is deze bevalling opwekkende Hypnobirth sessie helemaal iets voor jou!

Klik hier om direct toegang te krijgen


3Keys Hypnobirthing

Deze methode is een onderdeel van 3keys Hypnobirthing en net zo ontspannen als geleide meditatie. Je kunt het heerlijk vanuit huis doen. Hoe fijn klinkt dat? Niet op gezette tijden de deur uit, geen files en geen wachttijden. Maar gewoon op het moment dat voor jou het beste uitkomt. Iedereen kan het, dus ook jij! De enige bijwerking die hypnotherapie heeft, is ontspanning. En weet je dat het net zo effectief is als weeënopwekkende medicijnen? Maar dan uiteraard natuurlijk en veilig. Dus waar wacht je nog op? Met de MP3 start je vandaag al met het opwekken van jouw bevalling. Binnenkort ligt dat lieve kleine wondertje in jouw armen …  

Klik hier om direct toegang te krijgen


Over de schrijver
Reactie plaatsen