Welke edelstenen goed bij zwangerschap?
7 min. leestijd

Welke edelstenen goed bij zwangerschap?

Wil je weten welke edelstenen je het beste kunt gebruiken tijdens je zwangerschap? Die een positief effect hebben op jou en de baby? Ik vertel je er alles over in dit blog.


Edelstenen kunnen helpen

Als je zwanger bent, verandert er opeens heel veel. Er groeit nieuw leven in jouw buik en meer dan ooit voel je dat voor jezelf zorgen nu helemaal belangrijk is. Blijdschap wisselt misschien soms af met onzekerheid. Zwanger zijn is nou eenmaal een intense ervaring, er gebeurt immers van alles in jouw lichaam. Edelstenen kunnen helpen bij kwalen en onrust in deze periode. Er zijn speciale exemplaren die geschikt zijn tijdens de zwangerschap, maar ook stenen die jou helpen bij de bevalling.


Kwaaltjes en onrust


 Een zwangerschap is natuurlijk prachtig. Maar vergis je niet hoeveel vrouwen last hebben van pijntjes en kwaaltjes. Misselijkheid is daarbij natuurlijk een heel bekende. Maar ook kun je gevoelens van ongerustheid ervaren. Soms vraag je je misschien af of het allemaal wel goed gaat. Je kunt je kleine wondertje immers nog niet zien of aanraken.


edelstenen kristallen zwangerschap

Edelstenen tijdens zwangerschap beter dan medicatie


 Als je hier langere tijd last van hebt, kan ik mij voorstellen dat je geneigd bent om medicatie te gebruiken. Medicatie kan helaas voor vervelende bijwerkingen zorgen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om op een veilige en natuurlijke manier je kwaaltjes te verminderen. Een voorbeeld is hypnotherapie, waarbij deze mp3 jou direct thuis van je kwaaltjes afhelpt. Een andere gezonde optie is het gebruik van edelstenen. Daar vertel ik je hier graag meer over.


Aanbod edelstenen is groot


 Tijdens je gehele zwangerschap kunnen bepaalde edelstenen jou ondersteunen. Er zijn zelfs stenen die de groei van jouw baby op een positieve manier beïnvloeden. Ik snap dat je nu denkt: “Ja, leuk al die edelstenen, maar hoe weet ik nou welke er zijn en welke goed zijn voor mij?” Dat begrijp ik. Als je gaat zoeken op internet is het aanbod namelijk ontzettend groot. Daarom ga ik jou helpen. In dit blog zal ik de beste edelstenen voor een zwangerschap op een rijtje zetten. Uiteraard voeg ik daar ook nog een aantal stenen voor de bevalling aan toe.


Edelsteen zwangerschapsmisselijkheid


 
Omdat misselijkheid een veel gehoorde klacht is, vooral in het begin van de zwangerschap, wil ik graag eerst een edelsteen tegen zwangerschapsmisselijkheid bespreken. Dat is de rode jaspis. Deze steen staat ook wel bekend als de gelukssteen en wat geluk kun je natuurlijk wel gebruiken als je je beroerd voelt.


Rode Jaspis


 Zwangerschapsbraken of (ernstige) misselijkheid is namelijk echt geen pretje. Het kan het plezier en de blijdschap van je zwangerschap helemaal overstemmen. Voortdurend vraag je je af wanneer dit stopt en elke dag dat het langer duurt word je wanhopiger. De rode jaspis is een heel goede edelsteen voor vrouwen met zwangerschapsmisselijkheid. Het sterkt de lichamelijke weerstand en werkt stimulerend en activerend op je zenuwstelsel.


edelstenen en kristallen kopen

De 5 beste edelstenen voor je zwangerschap


 Natuurlijk wil je het allerbeste voor het kleine wondertje in jouw buik. Je probeert goed te slapen, voldoende te bewegen en uiteraard kies je voor de beste voeding. Logisch dat je dan ook de beste edelstenen wilt kopen. Ik raad je dan ook de volgende exemplaren aan:

  • Maansteen
  • Robijn
  • Agaat
  • Amethist
  • Labradoriet


Maansteen


 Deze steen is een echte edelsteen voor vrouwen en zeer geschikt bij een zwangerschap. De steen heeft een kalmerend effect op sterke emoties en werkt ontgiftend. Ook activeert Maansteen de pijnappelklier; een klier die behoort tot het endocriene systeem. Maansteen zorgt dan ook voor evenwicht in je hormonale stelsel.

Extra prettig is de positieve invloed van deze edelsteen op je spijsvertering. Bovendien zorgt het voor minder vochtophoping. Het advies is om Maansteen zo nu en dan op te laden in het licht van de volle maan. Zo blijf je genieten van een optimale werking.


Robijn


 De Robijn is een enorm populaire edelsteen en dat is niet zo gek. Deze steen heeft je nogal wat te bieden. Zo geeft hij energie, passie en kracht, maar stimuleert hij ook het hartchakra. Deze edelsteen is uitermate geschikt om te dragen in de eerste paar maanden van je zwangerschap. Het is een preventief middel tegen een miskraam. Draag de steen echter niet langer dan drie maanden.

De Robijn is een echte krachtpatser en brengt licht in de duisternis. Als je last hebt van extreme vermoeidheid tijdens de eerste periode van je zwangerschap kan Robijn jou zeker helpen.


Agaat


 De Agaat is een bijzondere edelsteen om te gebruiken tijdens een zwangerschap. Deze steen is namelijk voor zowel moeder als kind geschikt. Voordelen zijn een goede bescherming van je baarmoeder, maar ook stimuleert het de groei van jouw ongeboren kindje. Je kunt deze steen na je zwangerschap blijven gebruiken. Dit mineraal stimuleert namelijk tevens de melkproductie.

Soms zijn er van die momenten tijdens je zwangerschap dat je je wat labiel voelt. Agaat kan jou helpen te stabiliseren. De steen zorgt voor innerlijke rust en daardoor ervaar jij een aardse en nuchtere houding.


Amethist


 Dit is een bekende steen uit de kwartsgroep die zeer kalmerend werkt. Een fijne edelsteen voor je zwangerschap dus. Als je opzoek bent naar positiviteit en bescherming is de Amethist dan ook een echte aanrader. Deze steen zorgt tevens voor een betere nachtrust en is dus heel prettig als je last hebt van slapeloosheid tijdens je zwangerschap.


mediteren met edelstenen en kristallen

Mediteren voor meer innerlijke rust


 Houd je van mediteren? Doe dat dan ook zeker tijdens je zwangerschap. Het is heerlijk om even helemaal tot rust te komen en stress te laten verdwijnen. De Amethist is een ideale steen om te gebruiken tijdens het mediteren. Als je de steen tijdens de meditatie in je hand legt, zul je merken dat je sneller innerlijke rust ervaart. Natuurlijk kun je de Amethist ook ergens in de ruimte leggen waar jij gaat mediteren.


Labradoriet


 Het kan heel goed zijn dat jij tijdens je zwangerschap veel gevoeliger bent. Hormonen zorgen voor veranderingen en jouw antennes staan extra fijn afgesteld. Hierdoor voel je meer dan normaal en kan het zelfs gebeuren dat je stemmingen of emoties van anderen aanvoelt. Dit kan soms zeer vermoeiend zijn. Het is belangrijk je hiertegen te beschermen. Dit kan met de Labradoriet.


edelstenen kristallen baby

Bescherm jezelf en jouw baby


 Labradoriet is een edelsteen die tijdens je zwangerschap jouw eigen energieveld beschermt. Negatieve invloeden vanuit je omgeving komen op die manier niet meer zo bij jou binnen. De Labradoriet vermindert tevens angst en geeft kracht. Een fijn gevoel voor als de bevalling nadert.


Zwangerschapsarmband met edelstenen


 In eerste instantie denk je bij het kopen van een edelsteen aan een los exemplaar. Dat kan natuurlijk ook prima. Maar als je één of meerdere stenen altijd bij je wilt dragen, is een zwangerschapsarmband met edelstenen een heel mooie optie. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de edelstenen in een oorbel of ketting te dragen.


Edelstenen tijdens bevalling


 Het assortiment edelstenen is echt enorm groot. Naast edelstenen voor een zwangerschap zijn er ook edelstenen die jou kunnen helpen tijdens de bevalling. Na negen maanden wachten is het grote moment aangebroken. Jouw lichaam en je baby gaan samen aan de slag om de geboorte in werking te zetten.

Tijdens dit proces is het zeer belangrijk dat je je helemaal overgeeft. Laat je lichaam het werk doen en laat alles los in vertrouwen én ontspanning. De volgende specifieke edelstenen kunnen jou hierbij ondersteunen:

  • Mosagaat
  • Malachiet
  • Peridoot


Mosagaat


Deze edelsteen is uitermate geschikt voor de bevalling. Hij wordt ook niet voor niets de vroedvrouwensteen of het geboortekristal genoemd. Mosagaat heeft een heilzame werking tijdens je bevalling. Voor ondersteuning kun je deze edelsteen ook al tijdens je zwangerschap dragen.

Als je zoekt naar de betekenis van Mosagaat zul je ontdekken dat dit het brengen van schoonheid en vreugde in je leven is. Dat past natuurlijk helemaal in het plaatje met de komst van jouw kleine wondertje. Naast de hulp die je van deze steent ontvangt bij je bevalling, zorgt Mosagaat tevens voor een goede hartconnectie tussen jou en je kindje. Een eventuele karmische belasting tussen jullie zal worden opgeruimd.


Malachiet


Om soepel te bevallen heb je oerkrachten nodig. Met de stevige edelsteen Malachiet ontvang je hulp om te zakken in je lijf. Hierdoor kun jij vanuit je krachtcentrum de oerkrachten vrij laten stromen. Deze edelsteen zal jou moed geven én vertrouwen in je lichaam. Omdat je je overgeeft aan de natuurkrachten is bevallen een kwetsbaar proces. Malachiet is een sterke beschermer en zal jouw energieveld bewaken.


Peridoot

Deze edelsteen kun je bij de bevalling het beste op je buik plaatsen. Peridoot versterkt spiercontracties en verlicht pijn. De steen is helder en zal welbevinden en overvloed aantrekken. Als je je laat meevoeren op die energiestroom, zal jouw bevalling een fantastische ervaring zijn. Je zult je rijker en krachtiger voelen.

De overvloed van liefde die jij door Peridoot in je hart ervaart, kun je na de bevalling meteen doorgeven aan je pasgeboren kindje. En mochten er nog eventuele blokkades in de weg staan, dan helpt deze edelsteen ze opruimen. Op deze manier kun jij vrij en licht het proces ingaan.


Zelf edelstenen voor zwangerschap kopen


 Voel jij je aangetrokken tot edelstenen? Bezoek dan eens een spirituele winkel of bekijk online verschillende stenen. Vooral de webwinkel Happy Spirit (happy-spirit.nl) heeft een bijzonder groot assortiment. Zelf bestel ik hier graag mijn stenen en ik weet zeker dat je hier mooie edelstenen voor je zwangerschap kunt vinden. Ik sta trouwens volledig los van deze winkel, maar heb eerder Jochem van Happy Spirit geïnterviewd. In de Zwanger Worden Podcast, aflevering 118 vertelt hij hoe je stenen uitzoekt als je zwanger wilt worden. Indien je geïnteresseerd bent, kun je ook dit blog lezen: https://beemom.nl/welke-edelstenen-ondersteunen-de-vruchtbaarheid/ , welke gaat over edelstenen als je zwanger wilt worden.


miskraam verwerken

Kiezen op gevoel


 Voel vooral wat bij jou past. Sommige mensen willen heel graag eerst een steen in het echt zien. Het vasthouden, voelen of het de juiste is of kiezen op kleur. In dat geval kun je natuurlijk beter naar een winkel gaan. Maar edelstenen kopen via internet kan gerust ook. Lees in alle rust de teksten en bekijk de afbeeldingen. Ook dan zul je merken dat jouw gevoel sterker is bij een bepaald soort edelsteen.


Extra ontspanning met gratis affirmaties


 Het kan echter zijn dat je nog een andere manier van ontspanning zoekt. Een heel mooie aanvulling op het dragen van een of meerdere edelstenen, is mijn gratis e-book met elf prachtige zwangerschapsaffirmaties. In een mooi vormgegeven PDF staan zeer waardevolle affirmaties waardoor jij mindful en ontspannen kan genieten van jouw zwangerschap. Je kunt het e-book hier aanvragen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen